Lakásbiztosítás személyre szabottan

Az otthonunk nem csak az a hely, ahol nap, mint nap megpihenünk…

…ennél sokkal több, csak ezt nem mindig ismerjük fel.

Egy lakás vagy egy családi ház, attól lesz igazán az otthonunk, hogy a számunkra értékes dolgokkal „népesítjük” be.

Lehetnek ezek a vagyontárgyaink, emlékek a szeretteinktől, de természetesen a családunk és a házikedvenceink is, de sok családi ház esetén szó lehet a napkollektorokról, vagy akár egy szép kertről.

Fontos, hogy az otthonodra is vigyázz, hiszen bármikor, bármi történhet, ezért kell, hogy a megfelelő védelemben részesüljön az ingatlan, ingóság is.

Szerencsére a lakosság 75%-a rendelkezik lakásbiztosítással, viszont ezek többsége sajnos még mindig alul biztosított.

Mit is jelent ez?

A tulajdonosok, bérlők nem figyelik, hogy változnak az építési vagy felújítási, korszerűsítési árak, és az ingatlanon nem a megfelelő biztosítási fedezet van. Így amikor a kár bekövetkezik a töredéke kerül annak kifizetésre, mint amennyibe a helyrehozatal kerül.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk a biztosítót hibáztatni, de az az ügyfél felelőssége is, hogy minden évfordulón, szánjon arra időt, hogy a biztosítást a pénzügyi tanácsadójával közösen felülvizsgálják, és akár, ha kell évenként változtassanak, egészítsék ki.

Időhiány miatt, sokan inkább az online térben kötik meg a lakásbiztosítást, és nem szánnak erre több időt, pedig fontos, hogy minden információ a birtokukban legyen ezzel kapcsolatban: Pontosan mire térít a biztosítás és mire nem, milyen elemekkel lehet kiegészíteni, amire nem is gondolnánk, hogy milyen fontos lehet.

Lassan elindult ez a folyamat, de még mindig van mit javítani. Még sok-sok ingatlan vár a megfelelő biztosításra.

Célunk az, hogy lehetőség szerint mindenki a megfelelő biztosítással rendelkezzen, egy adott kár esetére, és amikor a rendbehozatalról van már szó, akkor az anyagiakkal ne legyen gond. A teljes összeg kifizetésre kerüljön.

Az elmúlt években az erőteljes drágulások miatt, ez most döntő fontosságú.

Egy nagyobb kárt – legyen ez zivatar végett, szomszéd általi áztatás, tűzeset – nem biztos, hogy el tudjuk kerülni, így a felelősségünk az, hogy igen is a megfelelő biztosítással rendelkezzünk.

Jelenleg egy lakásbiztosítást, évfordulókor tudunk újra kötni, de 2024 márciusában lehetőség lesz soron kívül cserélni a lakás biztosításunkat 30 napos felmondással!

Meg tudjuk mutatni, hogy mire számíthattok, így már most kérjetek időpontot, és nézzük át együtt a lehetőségeket egy ingyenes konzultáció alkalmával.

De természetesen, akinél még idén esedékes az évforduló, az ne várjon tovább.

Sajnos sok esetben az évfordulós levelet csak tudomásul vesszük, fizetjük az új, magasabb díjjal tovább, de a biztosítási összegre nem gondolunk.

A lakásbiztosítással kapcsolatosan a legfontosabb kritériumok

  • új értékén térítsen
  • a lehető legtöbb fedezetre térítsen
  • a megfelelő kiegészítő biztosításokat tartalmazza
  • a kárbejelentés lehetősége legyen gyors és egyszerű
  • a kárszemle és a kifizetés legyen zökkenőmentes

Többet. Gyorsabban. Egyszerűbben.

TÖBB, mert magas szintű védelem | egzisztenciális kockázatok lefedése | minimális kizárás

GYORSABB, mert akár online kötés | gyorsított kárrendezés | 100 ezer forint alatt öt munkanapon belül fizetünk

EGYSZERŰBB, mert online kárszemle | súlyos károk esetén dedikált kapcsolattartó | érthető és áttekinthető dokumentumok