Október a takarékosság hónapja

ezért összeszedtük Nektek egy csokorba a spórolási tippjeinket, amikkel szeptember, október, november hónapban találkozhattatok, facebook és instagram oldalainkon.

Fontos, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk pénzügyeink tudatos kezelésére, mert így tudjuk álmainkat, vágyainkat, céljainkat megvalósítani.

Lista, lista, lista……

Mivel a kiadásaink igen nagy részét – 1/3-át – ételre költjük, érdemes néhány dologra odafigyelni ezzel kapcsolatban is!
Pláne most az óriási drágulások kellős közepén…
Nagyon fontos a tudatosság! Mindig bevásárló listával menj boltba, először otthon nézz körül és csak az kerüljön fel a listára, amire tényleg szükség van!
Előre írd össze, hogy mit tervezel főzni a következő napokban, és ez alapján készítsd el a listád!
Legyél tudatos! Tényleg csak azt vedd meg, amire a lista alapján szükséged van!

Tegyél egy próbát, látni fogod, hogy így akár több tízezer forinttal több marad a pénztárcádban, a bankszámládon egy hónapban.

Hitelfelvétel előtt állsz?
Először is, gondold végig, hogy tényleg szükséged van-e rá, valóban csak ebből lehet megoldani a kiadást?
Amíg kölcsönök terhelik a havi költségvetésed, addig nem tudsz a megtakarításon komolyan elgondolkozni.
Természetesen ha van már hiteled vagy kölcsönöd, akkor az a legfontosabb, hogy ezektől mielőbb megválj – erre javasoljuk azt, hogy ha több is van, akkor a kisebb összegűtől próbálj meg mielőbb „megszabadulni” és azt minél előbb letudni és így haladj növekvő sorrendben!

Ünnepi készülődés

A legtöbbet ebben az időszakban költünk az ünnepek miatt, de ezt is lehet okosan csinálni! Hogyan?

 • Tervezd meg a vásárlást!
  Legyen szó ajándékról vagy a karácsonyi menüről, ne az üzletben döntsd el, mit fogsz megvenni! Legyen listád, tervezd meg pontosan a vásárlásokat.
 • Készítsd el az ajándékot!
  Nincs szebb meglepetés annál, mint amit az ember két kezével, szeretettel, idejét rászánva készít el! Nem mellesleg általában olcsóbb is!
 • Használd újra
  Nem kell minden évben új díszeket, ajándéktasakot vásárolni! Se a fa, se az ajándékok nem fognak megsértődni, ha előveszed a tavalyit.


Spórolási tippek rovatunkkal a következő hetekben igyekszünk hasznos tanácsokat adni.
Mert fontos szem előtt tartanod, hogy a jövőbeni szükségleteid a fontosabbak vagy a jelenbéli vágyaid!


+3 tipp

 • Készíts otthon kávét vagy teát! A reggeli kávézás vagy teázás ára hamar összeadódik, ezért érdemes inkább otthon elkészíteni a kedvenc italunkat és magunkkal vinni az irodába vagy az iskolába.
 • Használj tömegközlekedést vagy bringát! Ha pedig hosszabb távokra kell eljutnunk, érdemes inkább a tömegközlekedést választani, hiszen így az üzemanyag- és parkolási költségeket is megspórolhatjuk.
 • Főzz nagyobb adagokat! Ha többet főzünk egyszerre, akkor az adagonkénti ár csökken, és még a következő napra is marad elegendő étel. A maradékot pedig le is lehet fagyasztani.

További hasznos, érdekes információkért, hírekért kövessetek minket

https://www.facebook.com/gondtalanjovoert.hu

https://www.instagram.com/gondtalanjovo/