• +3630 567 2418
  • info@gondtalanjovoert.hu

Milyen most 20 évesnek lenni?

Milyen most 20 évesnek lenni?

” A pénz jobb a szegénységnél, már csak anyagi okból is”

Woody Allen

Te már a „digitális bennszülöttek” nemzedékébe tartozol!

Számodra teljesen normális dolog online vásárolni, sőt a netes vásárlások forgalmának a 40%-át Ti generáljátok, éppen ezért az internetes marketing célpontjai vagytok.

Tudatos vásárlók lévén mindennek utána olvastok, és alapos megfontolás után döntötök a vásárlás mellett.

Ti vagytok az első generáció, akik vlogger/blogger csatornák mindennapjait követitek és hatással van rátok a véleményük. Többeteknek tartozik céljai közé, hogy egyszer influencerré, azaz véleményvezérré váljatok.

Húszas éveid elején még nem igazán jellemző Rád a tudatos megtakarítás, inkább rövidebb távra, kisebb célok elérése érdekében tervezel és gyűjtesz, például nyaralásra, szórakozásra, külföldi tanulásra, esetleg első robogó vagy autó megvételére. Saját autóval csak kevesen, de kortársaid több mint fele rendelkezik valamilyen megtakarítással. Minden 3. huszonéves tudatosan, már hónap elején félretesz valamekkora összeget.

Ha Te még nem, kezdtél el egy ilyen programot, akkor pont most van itt az ideje.

Valószínűleg Te is, mint ahogy a 19-29 éves korosztály többsége még szüleiddel élsz és talán nem is tartod igazán fontosnak, hogy elköltözz otthonról. Ennek megfelelően csak kevesen terveztek saját lakást vásárolni a következő 3 évben. Az otthonlakás okai között szerepel többek között az albérleti árak növekedése, az egyetemi évek meghosszabbítása, a családalapítás kitolódása.

Az elmúlt évek gazdasági és társadalmi változásai jelentősen átszabták az életfeladataidat. Ez az életszakasz – amit „kibontakozó felnőttkorként” emlegetnek – lehetőséget nyújt abban, hogy olyan dolgokat csinálj, amiket gyermekként sosem, a későbbiekben pedig nem lesz lehetőséged.

A mai társadalmi formában a központi szerepet az információ előállítása, elosztása, terjesztése és használata jelenti, amelyhez magasabb végzettség szükséges, mint a termelés alapú gazdaságban. Ezért napjainkban indokolttá vált a mélyebb szakmai ismeretek megszerzése, valamint az élethosszig tartó tanulás.

Amennyiben az Öngondoskodás, jövőtervezés, illetve biztosítás témában is több tudásra szeretnél szert tenni, akkor jelentkezz személyes tanácsadásunkra.

Legyen szó megtakarítási vagy védelmi(biztosítás) programról, igény szerint, személyre szabjuk azt, ahogy Neked a legmegfelelőbb.