Tényleg kidobott pénz a biztosítás?

A fiatalok többsége úgy van a biztosítással (legyen az élet, baleset, betegség), mint a nyugdíj megtakarítással – ráérek még… hol van az még…

A húszas éveimben még én is így gondolkoztam – így visszagondolva, kicsit felelőtlenül. Mindig minden fontosabb és aktuálisabb volt, minthogy ezzel a témával foglalkozzak. Nehogy már azt a kevéske pénzemet pont egy biztosításra vagy megtakarításra költsem.

Manapság a nyugdíj megtakarításra egyre nagyobb szükség van, hiszen aki most van a 30-as 40-es éveiben, annak – tetszik, nem tetszik – kevesebb esélye van az állami nyugdíjra, illetve arra, hogy az olyan összeg legyen majd, amiből méltóságteljesen tudjon élni. Pont azokra az évekre lesz kevés a jövedelme, amikor a sok-sok hosszú, ledolgozott év után a megérdemelt leghosszabb szabadságát kezdené meg…

Szerencsére, most már napi szinten egyre több olyan tudatos ügyféljelölttel találkozunk, akik előre tekintenek, és tisztában vannak azzal, hogy havonta egy kisebb fix összeggel komoly pénzmagot tudnak teremteni a 65. születésnapjukra.

Tény, hogy nagyon távolinak tűnik – még nekem is, pedig idén leszek 43 éves -, de nagyon örülök annak, hogy van ilyen programom, és nem lesz anyagi gondom a későbbiekben.

A biztosítások ezzel ellentétben már más lapra tartoznak

A nálunk indítható biztosítási programok, tisztán biztosítási céllal jönnek létre és nem tartalmaznak megtakarítási elemet, így az emberek többsége úgy gondolja, hogy ablakon kidobott pénz.

Hónapról-hónapra fizetjük, de minek is?
Ha nem történik semmi, nem kapunk vissza semmit?
Ez amúgy pont így van a lakás vagy egy autó kötelező biztosítása esetén is, de ott mégse gondolják így az emberek…
Milyen érdekes, hogy pont magunkra gondolunk úgy, hogy lesz, ami lesz…

De gondold végig a következőket:

HA holnap bármilyen okból kifolyólag nem tudnál soha többé hazamenni, ez hogy érintené a családodat?

HA holnap diagnosztizálnak egy súlyos betegséget, vagy egy súlyos balesetből kifolyólag lerokkannál, akkor mekkora anyagi problémával kellene szembenézned?

Van ezekre az eshetőségekre jelenleg olyan megoldásod, ami teljes anyagi biztonságot nyújt?

HA a válaszod NEM, akkor a következő lépés, hogy leülj egy pénzügyi tanácsadóval és ezeket az eseményeket átbeszéljétek és az erre vonatkozó megoldásokat együtt megkeressétek.

Hogyan zajlik nálunk egy ilyen tanácsadás?

Mi minden esetben igény szerint, személyre szabottan állítjuk össze ügyfeleink számára a legjobb pénzügyi megoldást, az adott életkörülményeiket figyelembe véve.

Az én személyes véleményem az, hogy inkább ablakon kidobott pénz legyen a biztosítás, de minden napom nyugodt arra vonatkozóan, hogy ha bármi váratlan történne, az anyagi helyzetünk rendben lesz.

Nyilván vigyázol magadra, de a véletlen, a váratlan mindig akkor történik, amikor a legkevésbé se számítunk rá.

Így inkább legyünk felkészültek, és a legrosszabb esetben is legyen megoldás az anyagiakra!