Rendelkezz védőhálóval már a szülés előtt

Pároddal gyermeket terveztek? Biztosan rengeteget álmodoztok arról, milyen lesz majd a szülés, a szülés utáni időszak. Boldog, várakozással teli életszakasz ez. De érdemes időben gondolnotok arra is, hogy van, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy előre terveztétek…

Mit mondanak a statisztikák?

Kevesen beszélnek róla, de sokan félnek a szülés közben esetleg felmerülő komplikációktól vagy attól, hogy gyermekük valamilyen betegséggel születik. Emellett rengeteg pár szenved, mert természetesen úton nem lehet gyermeke.

Megdöbbentő tény, hogy minden 6. párnál felmerül valamilyen termékenységi probléma az élete során és a legalább 1 éve fennálló termékenységi probléma a 20-44 közötti nők 8-12%-át érinti. Az okok között nagyon sokszor életmód faktorok állnak: elhízás, dohányzás, stressz, gyermekvállalás kitolódott életkora a nőknél. A mesterséges megtermékenyítések túlnyomó többségét pedig 30-39 éves kor között végzik, 22%-os sikerességgel.

Ha a 2019-es statisztikákat nézzük a születésekkel kapcsolatban, azt látjuk, hogy 140.000 várandósságból 17.000 magzati halálozással végződött, 11 nő halt meg szülés közben és 146 csecsemő halt meg 0-6 napos korban.

Velem ez úgysem történik meg…

Természetes, hogy a leendő anyukák, apukák nem azzal töltik az idejüket, hogy a fentiekhez hasonló statisztikákat tanulmányozzanak és ha látnak is ilyet, inkább elfordítják a fejüket (“Velünk ez úgysem történik meg.”) Attól viszont, hogy nem beszélünk róla, megtörténhet és nem mindegy, hogy anyagilag hogyan ér egy családot.

Keress Bennünket, nézzük át a lehetőségeidet!

Keress Bennünket, ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, hogy közösen áttekintsük a lehetőségeidet. Egy jól kialakított védelmi programmal segítséget kaphatsz, ha a szülés során komplikációk merülnek fel vagy az újszülött veleszületett rendellenességei esetén. Illetve 2 alkalommal a magán úton elvégzett reprodukciós eljárás költségeiben is anyagi segítségre számíthatsz, a tb által fedezett eljárásokat követően.

A Gondtalan Jövő Mindenkinek jár. Te is így gondolod?