Online elérhető, hasznos önismereti tesztek

Az önismeret nagymértékben hozzájárul a boldog, kiegyensúlyozott, teljes élethez. De hogyan is indulj el az önismereti úton?

Ha nem is tudatosan, de napról napra tanulunk valamit önmagunkról. Tudatossággal pedig a saját javunkra fordíthatjuk az így tanultakat. Úgy gondolom, már az is nagy lépés az önismereti úton, ha valaki elkezd ezzel a témával foglalkozni. Figyel magára, a reakcióira, beszélget erről olyanokkal, akikben megbízik (például visszajelzést kér saját magával kapcsolatban).

Nekem sokszor egy toll és egy papír is elég, ha éppen nem tudom, mit, miért szeretnék. A kézzel írás nagyon sokszor segít abban, hogy megtaláld a választ a benned motoszkáló kérdésekre!

Emellett kezdetnek nagyon jó iránymutatók lehetnek az önismereti tesztek is. Most ezekből mutatok néhányat!

Személyiségtípus teszt

Ebben a tesztben 10 szekcióban a rád leginkább jellemző mondatot kell választani. Így a teszt végén kiderül, hogy a különböző személyiségtípusok milyen arányban vannak Benned jelen, illetve részletes jellemzést is olvashatsz ezekről, benne az alapvető tulajdonságaidról, erősségeidről, probléma megoldási stratégiádról és arról, mire érdemes odafigyelned.

A teszt itt érhető el: https://www.mindenamionismeret.hu/szemelyisegtipus-teszt/

Optimista vagy pesszimista vagy?

Ebben a kérdőívben igen – nem válaszokat kell adni 15 kérdésre, majd a teszt végén kapunk egy rövid értékelést arról, hogy optimistán vagy esetleg pesszimistán tekintünk-e a jövőbe. Illetve könyvajánló is társul az eredmények mellé.

A teszt itt érhető el: https://stresszdoktor.hu/test/Optimista-Pesszimista.html

Mi a szeretetnyelved?

Az 5 szeretetnyelv az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés. Ennek a tesztnek a segítségével megtudhatod, melyik a te szeretetnyelved, azaz mikor érzed azt, hogy szeretnek, elismernek.

A teszt itt érhető el: https://love.kgyt.eu/

Természetesen rengeteg könyv és munkafüzet is elérhető a témában, így ha kedvet kaptál ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad, akkor a könyvesboltok polcain is érdemes körül nézned.