• +3630 567 2418
  • info@gondtalanjovoert.hu

Milyen most 50 évesnek lenni?

Milyen most 50 évesnek lenni?

“A pénz nem minden, de garancia arra, hogy megmarad a kapcsolatod a gyerekeiddel”

J. P. Getty

Mi a helyet az 50-esekkel?

Az ötvenesek többsége legalább 25 éve nem vett részt semmilyen oktatásban, képzésben pedig a folyamatos önfejlesztés elengedhetetlen a mai, gyorsan változó világban. Nem kell újra iskolapadba ülni ahhoz, hogy új képességekre, tudásra tegyünk szert.

A digitális robbanás után megváltozott az életed.
Már felnőttként hozott újdonságot a mobiltelefon, az internet, e-mail és az ezzel járó gyorsuló hétköznapok.
Kortársaid számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megteremtse a munka és magánélet egyensúlyát, elfogadja gyermekei felnőtté válását.

Nézzük az optimális helyzetet: ennyi idősen nagy eséllyel gazdaságilag aktív vagy, pénzügyi helyzeted kiegyensúlyozott, megtakarításokkal és biztosítási programokkal rendelkezel.
És számos applikáció segít a pénzügyeid átláthatóvá tételében.

Most nézzük a többség helyzetét: pénzügyi helyzeted nem stabil, még mindig te tartod el gyermekeidet. Megtakarítás híján olyan nyugdíjassá válhatsz, akinek nem a békés pihenés, hanem továbbra is a munka marad.

MÉG MINDIG NEM KÉSŐ ELKEZDENI!

Bár tény, hogy fiatalabb korban könnyebb elkezdeni a nyugdíj előtakarékoskodást, hiszen jóval kevesebb összeget is elég havonta félretenni, azonban 50 év felett sem késő, hiszen a nyugdíjkorhatár eléréséig akár 15 éve is lehet.

Természetesen a nyugdíjas évekre való felkészüléssel egyetemben, a baleset és betegségbiztosítás is elengedhetetlen egy váratlan helyzet, mely lehet baleset vagy betegségből kifolyólag, nagy anyagi terhet róhat a családra.