Játékosan a pénzügyekről

Számunkra a legnagyobb öröm, amikor a gyerekek részére is meg tudjuk mutatni, hogy mivel foglalkozunk, és játékos formában ezt el tudjuk nekik vinni.

Így történt ez május 21.-én is a Zápor utcában az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Még a hónap elején megkeresett az egyik ott tanító fantasztikus pedagógus, Kállay Andrea, hogy szeretné, ha pénzügyi játékkal készülnénk az iskola tanulói részére a családi napra.
Örömmel vettük a felkérést, és rögtön el is kezdtünk felkészülni.

A gyerekeknek egy olyan pénzügyi játékkal készültünk, ahol családi szinten kell gondolkozni és olyan anyagi döntéseket meghozni, ami a lehető legjobb lehet az egész család számára.
Egy adott költségvetés állt rendelkezésükre, melyből kiindulva tudták eldönteni, hogy mire is költenek.
Ez lehet mozi a haverokkal vagy a gyógyszertárban vegyünk inkább vitamint, vagy a virágboltban vegyünk anyának egy csokor virágot vagy fizessük be az iskolai ebédet.
Jó volt látni, ahogy a gyerekek minden egyes döntést tényleg átgondoltak, megbeszéltek a szüleikkel.
Igyekeztek tényleg okos döntéseket hozni, és nem azt nézni, hogy nekik mi a legjobb.
Beszélgettünk velük arról, hogy a zsebpénzükkel hogyan gazdálkodnak, mire gyűjtenek. Öröm volt hallgatni, hogy már a 8-9 évesek is egyre érettebben gondolkoznak a pénzről.

Hamarosan visszatérünk hozzájuk, hogy még több időt szánva erre a fontos témára még komolyabban beszélgetünk velük a pénz fontosságáról.