Hogyan kérj úgy fizetésemelést, hogy meg is kapd azt?

Mire figyelj, amikor emelést kérsz és hogyan készülj fel a főnököddel való megbeszélésre? Használd lenti tippjeinket és legyen Tiéd az áhított jövedelem!

A fizetésemelésnek mindenki örül, de kérni a legtöbb ember nem szeret. Miért? Az ok leggyakrabban a félelem az elutasítástól, hogy ez rossz színben tünteti majd fel a felettese szemében, ráadásul hazánkban tabunak számít a pénzről beszélni. Pedig kellő magabiztossággal és felkészültséggel ez nem ördöngösség – persze a megfelelő teljesítmény mellett.

Nézzük, hogyan érdemes fizetésemelést kérned!

Először is, legyél tisztában az eredményeiddel! Hány új ügyfelet hoztál az elmúlt egy évben a vállalathoz? Mekkora profitot termeltél? Milyen teljesítménynek számít ez a cégen belül? Milyen visszajelzéseket kaptál az ügyfelektől, partnerektől, a főnöködtől, esetleg más területek vezetőitől, a kollégáidtól?

Természetesen nem arról van szó, hogy ezeket pontról-pontra, számszerűsítve fel kell sorolnod a feletteseddel való megbeszélés során, de az, hogy tisztában vagy az eredményeiddel egyrészt magabiztosságot ad, másrészt elképzelhető, hogy a főnököd megkér, hogy mondj 1-2 példát, ami miatt úgy gondolod, megérdemled az emelést.

De tényleg megérdemled?

Mielőtt ebbe a beszélgetésbe belevágsz, tarts önvizsgálatot! Tényleg olyan volt a hozzáállásod az elmúlt időszakban, hogy megérdemled az emelést? Motivált voltál a munka során?

Kérj visszajelzést a munkáddal kapcsolatban a közvetlen kollégáidtól, a felettesedtől, már jóval azelőtt, hogy megejtenéd ezt a bértárgyalást! Ez azért nagyon fontos, mert sokan egész mást gondolnak magukról, mint amit a külvilág lát belőlük – a megfelelő önismeret ezen a területen is nagyon fontos, ahogy arról már volt szó korábbi blogbejegyzéseinkben.

Mit diktál a piac?

Nagyon fontos az is, hogy tisztában legyél a piac áraival és legyen a fejedben egy összeg, amit szeretnél megkapni! Akár mondhatsz egy sávot is, de ésszerű keretek között! Így van egy kis mozgástere a munkáltatódnak és remélhetőleg Te is elégedett leszel végül.

Időzítés és testbeszéd

Elengedhetetlen az időzítés is, ezzel kapcsolatban két szempontot fontos mérlegelned! Egyrészt ne ebédszünetben kapd el a főnököd egy kis beszélgetésre, hanem legyen kifejezetten erre szánt időtök. Nem kell előre megmondanod neki, hogy miről lesz szó, esetleg jelezheted, hogy a munkáddal kapcsolatban szeretnél visszajelzést kérni. Másrészt ne akarj rögtön a belépésed, esetleg az előléptetésed után több fizetést kapni. (Persze lehet olyan helyzet, hogy hirtelen több feladatod lesz és ezért kérsz kompenzációt, ez nyilván elfogadható indok.)

A főnököddel való megbeszélés során figyelj a testbeszédedre! Tarts szemkontaktust, ne babrálj semmivel (tollal, a hajaddal stb.). Beszélj érthetően, ne hadarj! Ezt a hibát gyakran elköveti, aki izgul. A legjobb, ha gyakorolsz egy kicsit! Akár a tükör előtt vagy próbáljátok el a szituációt a pároddal, barátoddal. A lényeg, hogy mondd ki hangosan, amit a felettesednek szeretnél majd, ez sokat segít az idegesség leküzdésében és abban, hogy az “éles” szituációban gördülékenyen és lazán menjen.

Írta: Tinka Tünde