Ebben a helyzetben a biztosító az egyetlen, aki…

…, aki hozza a pénzt!

Most már napról napra egyre többen látják be annak fontosságát, hogy egy váratlan tragédia esetén is szeretnék anyagi biztonságban tudni szeretteiket.

Fontos, hogy az életbiztosításban is több lehetőség közül lehet választani, akár az esemény szempontjából, akár a fixálás időtartamában.

Az első lépés mindenképpen maga az elhatározás, majd a saját igényeid felmérése:

  1. Te mit vársz el a biztosítástól
  2. mit szeretnél a szeretteidre hagyni
  3. mi az, ami belefér a keretbe.

Amikor ezek megvannak, akkor kell leülni a tanácsadóval és megnézni az összes lehetőséget.

Az nagyon fontos, hogy az erre szánt havi összeget jól gondold át. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor egy ilyen fontos biztosítás havi díját úgy utalod el, hogy szükséges rosszként éled meg és nem tényleges biztonságként.

Akár a családod, akár a vállalkozásod miatt szeretnéd az életbiztosítást, a legfontosabb, hogy lásd: ennek a végső célja, hogy az örökösök, a szeretteid ne kerüljenek nehéz anyagi helyzetbe. Amikor kiesik az egyik családfenntartó a körforgásból, akkor nagyon nehéz az adott helyzetet úgy megélni, hogy tényleg csak azzal foglalkozzon az ember, amivel nagyon kell.

Az életbiztosítás nyújtotta összeggel, az így kiesett korábbi bevételt tudjuk pótolni, így nagyon fontos a matek.

Fontos megnézni az éves bevételt, kiadásokat, szükségleteket és így meghatározni egy olyan kiindulási összeget, amit aztán finomhangolunk azokra az igényekre, amire végül is a családnak szüksége lesz.

Egy haláleset után csak kiadások lesznek, mindenki csak viszi a pénzt.

A biztosító lesz az egyetlen, aki adni fog. Ezért fontos a megfelelő védelmi programot megtalálni a számodra megfelelő biztosítóval.

Az alábbi életterületek, életesemények azok ahol nem csak emberileg, hanem anyagilag is hiányoznál:

  • meglévő hitel törlesztése
  • kisgyermeked felnevelése
  • későbbi taníttatása, célja elérésében való támogatása
  • párod anyagi jóléte, mert korábban a te bevételedtől függött
  • szüleid, akik a te támogatásodra szorultak
  • vállalkozásod

Találtál olyan pontot, ami illik Rád?

Nézzük most meg a az életbiztosítás különböző típusait!

Haláleseti (kockázati) életbiztosítás

Ebben az esetben a biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított személy halála esetén a kedvezményezettként megjelölt személy vagy személyek számára kifizeti az előre meghatározott összeget.
Ennek az opciónak a célja elsődlegesen az, hogy az örökösök ne kerüljenek szorult anyagi helyzetbe, pl. egy banki jelzáloghitel megöröklésével. Épp ezért hitelfedezeti biztosításként is szokták használni a kockázati életbiztosítást.

Mivel ez a változat a biztosított halálával szűnik meg, így ezt egész életre szóló életbiztosításnak nevezzük.

Baleseti halál esetére szóló biztosítás

A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított személy balesettel összefüggésben történt halála esetén a kedvezményezettként megjelölt személy vagy személyek számára kifizeti az előre meghatározott összeget.

Ennek meglétekor a biztosító a normál kockázati életbiztosítás térítésén felül, ennek a térítési összegét is kifizeti balesetből származó halál esetén.

Közlekedési baleseti halál esetére szóló biztosítás

A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított személy közlekedési balesettel összefüggésben beállt halála esetén a kedvezményezettként megjelölt személy vagy személyek számára kifizeti az előre meghatározott összeget.

Ennek meglétekor a biztosító a normál kockázati életbiztosítás térítésén felül ennek a térítési összegét is kifizeti balesetből származó halál esetén.

Hirtelen halál esetére szóló biztosítás

A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított baleset, szívinfarktus, vagy agyvérzés következtében beállt halála esetén a kedvezményezettként megjelölt személy vagy személyek számára kifizeti az előre meghatározott összeget.

Ennek meglétekor a biztosító a normál kockázati életbiztosítás térítésén felül ennek a térítési összegét is kifizeti balesetből származó halál esetén.

Szülők egyazon balestéből bekövetkező halál esetére szóló biztosítás

A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított és a társbiztosított ugyanabban a balesettel összefüggésben beállt halála esetén a kedvezményezettként megjelölt személy vagy személyek számára kifizeti az előre meghatározott összeget.

Ennek meglétekor a biztosító a normál kockázati életbiztosítás térítésén felül ennek a térítési összegét is kifizeti balesetből származó halál esetén.

Ha szeretnél többet tudni az életbiztosításokról, vedd fel velünk a kapcsolatot!