Betegszabadság, táppénz – mennyi az annyi?

Betegség esetén bevételünk csökken, kiadásaink viszont többszörösére nőhetnek a gyógyszerek, kezelések miatt. Sőt, még az is előfordulhat, hogy családtagunk jövedelme is csökken, megszűnik, ha a beteg ápolásra szorul.

Magyarországon, ha valaki biztosított, akkor évente 15 nap betegszabadságra jogosult, ami azt jelenti, hogy bérének 70%-át kapja meg a munkából kiesett időre. Ha nem épül fel ennyi idő alatt, esetleg gyakrabban beteg, akkor a táppénz mértéke már csak 60% vagy 50%. Ráadásul a táppénz napi összege maximum bruttó 10.733 Ft lehet. 30 napos hónap esetén ez bruttó 321.990 Ft, nettó 273.692 Ft.

Nézzük, mit jelent ez konkrét példákon keresztül:

Statisztikák alapján minden második táppénzeset 21-365 nap hosszú, vagyis bőven a betegszabadság keretén túl esik.

Tehetünk azért, hogy megvédjük magunkat ettől a kiszolgáltatott helyzettől! Az általunk kínált program keretein belül lehetőség van arra, hogy a keresőképtelenség 22. napjától kezdődően napi térítéshez jussunk. Ez nem csak saját jogú táppénz esetén áll fenn (tehát ha mi magunk vagyunk betegek), hanem a gyermek betegsége miatt igénybe vett keresőképtelenség esetén is.

Keress Bennünket, ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, hogy közösen áttekintsük a lehetőségeidet és az élethelyzetedhez leginkább illő programot állítsuk össze.

A Gondtalan Jövő Mindenkinek jár. Te is így gondolod?