Az életbiztosítás a szeretteidről szól,…

tegyél meg mindent értük még ma, a holnapért!

Valószínűleg senki nem gondol bele abba, hogy napi szinten hány gyermekből lesz árva, félárva…
Ráadásul az esetek nagy többségében ez hirtelen történik meg, egy baleset vagy betegség kapcsán.

Minden ilyen alkalom egy hatalmas tragédia az egész családnak.Kisgyermekes édesanyaként bele sem akarok gondolni, hogy milyen lehet ezt átélni, megélni. A talaj kicsúszik az ember talpa alól, egy hatalmas lelki megrázkódtatáson megyünk át, főleg a gyerekek.

Szülőként viszont kötelességünk gondolni és gondoskodni gyermekeinkről abban az esetben is, ha egyikünk vagy akár mindketten nem megyünk haza többé.
Lelki támasznak remélhetőleg ott lesz a család többi tagja, vagy akár szakember, de mi lesz az anyagiakkal a későbbiekben?
Már nem leszünk ott, hogy elindítsuk az úton: továbbtanulás, jogsi, lakás, utazás…

Magyarországon létezik árvaellátás, melynek összege az alábbiak alapján kerül kiszámításra:

A nyugellátásban nem részesülő szülő esetén az árvaellátás alapja az az összeg, amely a szülőt az elhalálozásának időpontjában öregségi nyugdíjként megillette volna.
Nyugdíjas szülő esetében az árvaellátás alapja az elhunyt szülőt a halála időpontjában megillető öregségi nyugdíj összege.

Az árvaellátás gyermekenként annak a nyugdíjnak a harminc százaléka, ami az elhunytat öregségi nyugdíjként halála időpontjában megillette, vagy megillette volna.

Az árvaellátás legkisebb összege változik 2022-ben: havi 24.250 forintról havi 50.000 forintra emelkedett.

(További részletek: https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/hozzatartozoi-nyugellatas/arvaellatas/mindent-az-arvaellatasrol-2022-ben)

A fentiek alapján úgy gondolom, hogy nem is kérdés, hogy minden szülőnek rendelkeznie kell életbiztosítással, mellyel igenis köteles gyermeke jövőjéről gondoskodni, arra az esetre, ha nem megy többé haza….

Az elmúlt 2 évben több száz gyermek lett árva, félárva…

A halálesetek ellen tenni nem tudunk, de az anyagi hátteret meg tudjuk teremteni annak érdekében, hogy gyermekink méltó körülmények között tudják élni mindennapjaikat.

Többé ne legyen kérdés ennek szükségessége.